13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

„Crama Noastră” – Arta degustarii vinului – de la moft la pasiune

Cele mai citite

Întâi a fost ideea, apoi în anul 2008, la Cluj s-a născut și „Crama Noastră” o vinotecă ce scrie istoria vinurilor românești. Acum este timpul pentru mai mult. „Crama Noastră” a venit și în Sibiu, pe strada Papiu Ilarian. Vinoteca promovează vinurile româneşti de calitate – în special cele făcute de micii producători – dar nu ignoră nici apetitul clienţilor pentru vinurile de import. La Sibiu se găsesc astfel, pe lângă vinurile noastre și o selecţie de vinuri de autor din Ungaria, Franta, Spania, Italia dar şi din Lumea Nouă.
Pentru atingerea acestui obiectiv, a fost întocmită o bază de date a micilor vinificatori care au fost şi sunt în continuare vizitaţi direct la crame pentru alegerea sortimentelor. Ce aduce nou pe piața sibiană? Acces la vinuri rare, vinuri care de multe ori se vând în circuit închis, înainte de lansarea oficială, pentru colecţionari şi împătimiţi – la degustări en primeur sau la cine cu vin, pentru clienții fideli. Tot pentru ei se fac și recomandări de asociere a vinului comandat sau recomandat cu mâncarea. Un ghid rapid și ușor care să reprezinte o sursă de idei noi pentru propriile aventuri gustative. Combinația de succes este aceea când vinul pune în valoare mâncarea și mâncarea arată toate calitățile vinului. Angajații vinotecii sunt inițiați prin cursuri de specialitate, astfel încât sfaturile lor să fie sfaturile unor profesioniști. Dacă iubiți vinurile și dacă vreți să surprindeți prin alegerile făcute, „Crama Noastră” este alegerea perfectă, iar acum o are și Sibiul.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect