15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Scandaluri și manipulare

Cele mai citite

               Recentul scandal legat de trafic de influență și mită, în care sunt implicați interlopul Bercea Mondialul și familia prezidențială nu face niciun bine imaginii țării noastre. Deși abia șterse pete precum: eurodeputatul Adrian Severin, luând mită pentru susținerea anumitor cauze în Parlamentul European, referendumul pentru demiterea președintelui/așa-zisa lovitură de stat din vara anului 2012, războaiele interne dintre Cotroceni și Victoria, anterioare pactului de coabitare, condamnarea la închisoare a fostului premier, Adrian Năstase ori „marțea neagră”, în care parlamentarii și-au votat legea amnistiei și a grațierii în cazuri de corupție, iată că fața României este din nou împroșcată cu noroi prin anchetarea fratelui președintelui țării, asupra lui Traian Băsescu însuși planând  o umbră de vinovăție în acest deplorabil scandal. Contextul este unul cum nu se poate mai propice izbucnirii unor astfel de subiecte bombastice pentru presă.

              Pe de o parte, scoaterea unor probe și dosare cât mai denigratoare pentru taberele implicate în cursa pentru prezidențiale este deja o practică obișnuită în România ultimelor campanii electorale. Deși Băsescu nu mai poate candida  pentru un nou mandat de președinte, continuă să exercite o mare influență în plan politic și ar putea orienta un procent semnificativ de voturi spre unul sau altul dintre candidați.Așa că taberele adverse încearcă desființarea politică și atragerea oprobiului opiniei publice pentru a câștiga în plan electoral.Iar în scandalurile mai mult sau mai puțin fabricate ce vor apărea până la alegeri vor fi implicați, rând pe rând, toți cei care își vor dori fotoliul prezidențial, fie că vorbim de Ponta, de Iohannis, de Antonescu, de Oprescu sau de oricine ar mai aspira la cea mai înaltă funcție în stat. Depinde însă mult să discernem cine livrează informațiile și care este gradul de tendențiozitate, pentru că pe val sunt multe trusturi de presă care militează politic și atunci riscăm să fim manipulați grosier. 

             Pe de altă parte însă, revenind la scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialul, pentru coaliția aflată la putere, acesta ar putea fi paravanul perfect pentru distribuirea unor bani publici în diverse direcții, cu destinația clară de a-și finanța campania pentru prezidențiale. Astfel, în timp ce toți jurnaliștii sunt disperați să imortalizeze orice suspin băsescian, declarație sau ridicare din sprânceană, pentru a le servi opiniei publice, cei de la putere și-au pus în funcțiune sistemul de direcționare a banilor noștri spre firmele satelit, care le întorc serviciul în perioada electorală.Așa că trebuie urmărit drastic Monitorul Oficial în această perioadă, pentru a vedea ce ordonanțe mai apar. 

Așadar, încercați să vedeți dincolo de ceea ce vi se pune pe tavă. Pentru că în această perioadă manipularea și jocurile de putere și influență sunt în floare. 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect