10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Creșterea ovinelor poate aduce profituri importante în Valea Hârtibaciului

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Comuna Vurpăr a gădzuit duminică cea de-a III-a ediție a Expoziției de Ovine crescute ecologic. Un număr de 17 crescători din zona Văii Hârtibaciului au venit cu cele mai frumoase exemplare de oi și capre care au fost prezentate spre vânzare prin licitație. Carabașa sîrbească, țigaia românească, dar și rasele Lacon și Suffolk au atras admirația publicului.

În ultima vreme numărul ovinelor în Valea Hârtibaciului a crescut semnificativ, astfel că această activitate ar putea aduce profituri importante în zonă, ceea ce va duce la o dezvoltare accelerată. De asemenea, crescătorii de animale au fost anunțați că subvențiile ar putea veni săptămâna viitoare.

Prezent la eveniment, președintele Ioan Cindrea a ținut să felicite organizatorii și să adreseze urări tuturor celor care, de Florii, își serbează onomastica.

”Vă mulțumesc pentru invitație, este o onoare să fiu prezent astăzi la Vurpăr pentru că am un deosebit respect pentru ceea ce faceți. De altfel, prezența atâtor reprezentanți ai autorităților județene este un semn de respect față de munca dumneavoastră. Agricultura a fost și va fi un punct important al dezvoltării României și, cu siguranță, această zonă va deveni, dacă nu a și devenit deja, un pol important al creșterii ovinelor”, a mai adăugat președintele Cindrea.

Manifestarea, care a inclus și un târg de produse tradiționale și ecologice de pe Valea Hârtibaciului, a fost organizat de Direcția pentru Agricultură a Județului Sibiu, Grupul de Producători din Regiunea Hârtibaciului ”Eco Miorița”, Primăria Comunei Vurpăr, Consiliul Județean Sibiu și Camera Agricolă a Județului Sibiu.

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ministerul Sănătăţii: Se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Ministerul Sănătății a transmis că se ocupă de elaborarea unei strategii pentru a limita trimiterea pacienților de la unitățile...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect