12.3 C
Sibiu
miercuri, mai 1, 2024

Decizie finala: Colegiul Agricol nu se desființează și rămâne în aceeași clădire!

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Instituțiile implicate în situația Colegiului Agricol „D.P. Barcianu” din Sibiu au ajuns la un numitor comun: Colegiul va rămâne în clădirea, în care și-a desfășurat activitatea și până acum. Contractul de închiriere între Primărie și Parohia Bisericii Evanghelice a fost prelungit pentru încă 3 ani.
Luni, 18 mai, a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai Parohiei Evanghelice din Sibiu, ai Sindicatului F.E.N., ai cadrelor didactice, ai părinţilor, ai elevilor din colegiu și ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. În urma dezbaterilor și a discuțiilor purtate de cei prezenți, Biserica Evenghelică va prelungi contractul de închiriere cu Primăriei Sibiu, pentru ca acest colegiu să rămână în aceeași clădire, pentru mai mulți ani. „Noi înțelegem să venim în sprijinul Serviciului Școli și a Inspectoratului Școlar Județean de a debloca această situație neplăcută. Venim mai ales în sprijinul elevilor care ar trebui să aibă condiții să învețe, în loc să meargă la proteste. Vom prelungi contractul pe mai mulți ani. Singura condiție este să se găsească o soliție viabilă și pentru cursurile de după amiază pentru elevii Liceului Bukenthal”, a declarat Prim Preot Kilian Dorr, reprezentant al Parohiei Evanghelice. Atât reprezentanții ISJ, cât și cei ai Colegiului Agricol confirmă deciziile luate. „Inspectorul Şcolar General, prof. dr. Ştefan Firu a insistat asupra menţinerii colegiului în locaţia actuală, neacceptând varianta unei posibile desfiinţări a Colegiului Agricol, idee susţinută şi de doamna Simona Pop, director al Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu”, declară și Livia Crețulescu, purtător de cuvânt ISJ și anunță că acest contract va fi încheiat pe o perioadă de 3 ani, între Primărie și Parohia Bisericii Evanghelice. De asemenea, cei de la Colegiul Agricol au trimis un comunicat prin care spun că reprezentanții Primăriei au specificat că nu s-a pus în discuție desființarea colegiului și că va continua să funcționeze în clădirea de pe strada Banatului, Nr. 2. În tot acest context reprezentanții Parohiei Evanghelice își doresc ca elevii să studieze în condiții mult mai bune și au propuneri. „Important este ca noi, ca proprietari și Primăria ca utilizatori să găsim și fonduri externe. Chiar dacă am decis ca 85% din chirie să fie folosiți pentru întreținere, dintr-o chirie de stat nu poți face multe. De aceea, fondurile europene sunt bine venite. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi și accesa aceste fonduri”, a mai spus Kilian Dorr.
Toată situație de incertitudine cu privire la Colegiul Agricol a început în jurul datei de 23 aprilie, când profesorii de la Colegiul Agricol au văzut o scrisoare de intenție trimisă de către Biserica Evanghelică spre Liceul de Arte, prin care îi cere să elibereze clădirea, aflată în posesia Bisericii. În urma acestei scrisori, cei de la Arte ar fi ales să se mute în incinta Colegiului Agricol. Instituțiile au confirmat existența unor probleme, însă, în cele din urmă situația s-a încheiat favorabil pentru cei din Colegiul Agricol „D.P. Barcianu”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Spectacole din cadrul FITS 30, premierele lunii mai pe Scena Digitală

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu vă oferă în...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect