Din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina în șanț

O femeie în vârstă de 25 de ani din București a ajuns cu propriul autoturism într-un șanț, după ce nu a adaptat viteza corespunzătoare. S-a întâmplat duminică după-amiaza, în afara localității Biertan, pe fondul vitezei neadaptate într-o curbă deosebit de periculoasă și semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se în șanțul ce mărginește partea dreaptă a drumului pe sensul său de mers. Unul dintre cei doi pasageri aflațo în autovehicul îm momentul producerii accidentului a ajuns la Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Mediaș în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Fost consilier local din Mediaş, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui BALAZS BELA ATILA, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local Mediaș, Județul Sibiu, întrucât, simultan cu deținerea funcției de consilier local, a deținut, în perioadele 23 martie-27 iulie 2012 și 29 ianuarie 2013-27 ianuarie 2014, și funcția de Director în cadrul Societății Naționale de Gaze Naturale „ROMGAZ” S.A., Mediaș.

Campanie de informare la Mediaș, împotriva cerșetoriei

Cerșetoria este un fenomen care ia amploare la nivel național, iar aceasta realitate este resimțită și în municipiul de pe Târnava Mare. Polițiștii locali medieșeni identifică zilnic 5-6 persoane care apelează la mila publică în apropierea lăcașelor de cult, dar și în alte zone intens circulate din oraș. Printre aceste persoane se regăsesc în mod constant minori și vârstnici. Majoritatea acestora sunt din zone limitrofe Mediașului, dar și din Galați, Ialomița sau Sălaj.

O fetiță de 10 ani a căzut de pe trambulină la Bazinul Olimpia

Accident grav la bazinul Olimpia din Sibiu. O fetiță de 10 ani a căzut de pe trambulină de la 5 metri înălțime. Copila se află acum în stare gravă la Spitalul Luther. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere iar în imagini se vede cum copila a fost împinsă de un baiat de pe trambulină. Aceasta a căzut și s-a lovit de bordura din beton a bazinului după care a căzut în apă. Sora ei mai mică a fost martoră la cele întâmplate.

Jocul minţii, GO, îi aduce la Sibiu pe cei mai ageri strategi din întreaga lume

Ajuns la cea de-a 58-a ediție, Congresul European de GO se va desfășura între 26 iulie-9 august, la Sibiu și va reuni peste 600 de  amatori și profesioniști ai jocului de GO, care vor avea ocazia să își arate abilitățile în acest sport.

“Junii Sibiului” aniversează 70 de ani, în Piața Mare

70 de dansatori, 70 de instrumentiști și soliști vocali, în 70 momente muzical-coregrafice: astfel vor sărbători Junii Sibiului 70 de ani de existență, în cadrul unui mega-spectacol organizat în Piața Mare a Sibiului. Spectacolul aniversar are loc în data de 1 august 2014, de la ora 19:00 și face parte dintr-un amplu proiect ce reunește turnee în țară și străinătate, spectacole în Sibiu și în alte județe, lansări de carte - toate menite să marcheze cele șapte decenii de existență ale celui mai vechi ansamblu folcloric din România.
Organizarea unui spectacol aniversar în Piața Mare a Sibiului este modalitatea prin care “Junii Sibiului” doresc să le mulțumească sibienilor de ieri și de azi, care i-au întâmpinat și îi întâmpină cu ropote de aplauze la fiecare reprezentație. Astfel, „Junii Sibiului” vor sărbători Sibiul și cultura tradițională, prin cântec și joc, în mijlocul comunității.

Muzică electro și sporturi extreme, la Airfield Festival

Airfield Festival se va desfășura în perioada 1-3 august, pe Aerodromul Măgura de lângă Cisnădie.  Evenimentul aflat la prima ediţie îşi propune un concept nou, care combină muzica electro, cu agrementul, turismul și sporturile extreme.
Pe cele două scene ale festivalului vor urca artiști consacrați ai zonei electro, dar și tineri români talentați. Line-up-ul numără peste 15 artiști ai muzicii electronice, printre care DJ Vasile, Vlad Dobrescu ( DJ Set ), Adi Dumitra, DJ K-Lu, Toygun, DJ Sauce, Ciprian Popa, Dex, Syl, Răzvan Mate, Kcn, Pitza, Gabi Ticulescu și Bozzo.
Transportul din Sibiu către Aerodromul Cisnădie şi retur va fi asigurat cu microbuze, din oră în oră.

800 de artiști vin la Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munţilor”. Vezi programul evenimentului

„Cântecele Munţilor”, cel mai mare și mai vechi festival folcloric al Sibiului, se desfășoară în perioada 31 iulie - 4 august 2014. Peste 800 de artiști, dansatori, instrumentiști și soliști vocali, sunt protagoniștii celei de-a 39-a ediții a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” și împreună ne propunem să transformăm Sibiul, timp de patru zile, în citadela folclorului autentic şi într-o adevărată şcoală internaţională a culturii tradiţionale. Vor fi prezente ansambluri din Turcia, Cehia, Bulgaria, Cipru, Algeria Și România: „Timișul” – din Timiş, „Mureşelul” – din Mureş, Trupa Ṣcolii de dans românesc „Larisa ṣi Marin Barbu”- din Bucureşti, „Busuiocul” – din Bacău, „Cununiţa”- din Arad, „Mărginimea”, „Ardealul”, „Veteranii-Junii Sibiului”, „Ceata Junilor” şi „Junii Sibiului” – din Sibiu.

În august, Junii Sibiului prezintă două evenimente de excepție

În perioada 31 iulie - 4 august, CJCPCT Cindrelul-Junii Sibiu organizează Festivalul international de Folclor „Cântecele Munților”. Protagoniștii ediției cu numărul 39 sunt 800 de artiști, dansatori, instrumentiști și soliști vocali. Vor fi prezente ansambluri din Turcia, Cehia, Algeria, Bulgaria, Cipru și România. Festivalul va include o paradă a portului popular, spectacole în aer liber, seri tradiționale, expoziții, audiții muzicale, proiecții de film și ateliere de dans.
De asemenea, Junii Sibiului doresc să mulțumească sibienilor pentru ropotele de aplauze cu care i-au întâmpinat mereu, prin intermediul Spectacolului Aniversar „Junii Sibiului - 70 de ani de activitate”, ce va avea loc în data de 1 august, în Piața Mare a orașului.

Carabulea, dus din nou în arest preventiv

Ilie Carabulea se întoarce în arest la București, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri, la propunerea procurorilor anticorupţie, arestarea preventivă a omului de afaceri, pe motiv că a încălcat regulile arestului la domiciliu. Carabulea este acuzat că a luat legătura cu mai mulţi martori şi a instalat la domiciliul său un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă, însă este executorie, astfel că omul de afaceri va fi dus, din nou, în arest.

Lucrările de investiții continuă în municipiul de pe Târnava Mare

În Mediaș se lucrează în prezent pe 26 străzi la modernizarea infrastructurii rutiere. Pe majoritatea străzilor lucrările sunt în grafic, însă potrivit reprezentanților municipalității, au fost înregistrate unele întârzieri din cauza relocării conductei de gaz metan pe străzile Verii, Vâlcelii, Primăverii, dar și din cauza conductei de canalizare menajeră pe strada Păcii.

O ploaie torențială a făcut ravagii la Vurpăr, 20 de gospodării au fost inundate

O ploaie torențială a făcut ravagii în comuna Vurpăr. Mai multe gospodării au fost inundate după ce valea ce trece prin localitate a ieșit din matcă. Apa a intrat în curțile oamenilor, în pivnițe dar și în unele case. Pompierii au intervenit cu 10 motopompe ca săscoată apa. Localnicii spun că nu s-a mai întâmplat așa ceva de mai bine de 13 ani.

Reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din localitatea Târnava, aproape de final

Lucrările privind reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din localitatea Târnava se apropie de finalizare, cu mult înainte de data anunțată inițial, sfârșitul anului în curs. Peste 250 de mii de lei au fost investiți în lucrări ce constau în zugrăveli interior și exterior, modificare tavan, modernizare bucătărie și grupuri sociale, dotarea cu mese și scaune pentru aproximativ 400 de persoane și amenajarea parcării din curtea interioară.

Prima ediție a „Transylvania Horse Care Meeting" are loc sâmbătă la Cornățel

Sâmbătă, 26 iulie, în incinta Fermei – Școală Cornățel are loc prima ediție a întâlnirii „Transylvania Horse Care Meeting". Este vorba despre o întâlnire a iubitorilor de cai care va dezvălui frumusețea și importanța afecțiunii față de acest superb animal, nu din punct de vedere sportiv, ci demonstrativ. Evenimentul are loc în încinta fermei, iar invitat special este actorul Denis Ștefan, protagonistul telenovelei „Inimă de țigan” și unul dintre promotorii dresajului natural în România. Acesta va susține un show demonstrativ ecvestru. Orice iubitor de cai poate participa la eveniment. Accesul este gratuit pentru persoanele pasive, care participă în calitate de spectator.

274 de studenți ai Academiei Forțelor Terestre au primit astăzi primul grad de ofițer. Victor Ponta și Mircea Dușa au fost prezenți la ceremonie

Premierul României Victor Ponta și Ministrul Apărării Naționale (MApN) Mircea Dușa au fost prezenți astăzi, 22 iunie, la ceremonia de acordare a primului grad de ofițer, absolvenților Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Evenimentul s-a desfășurat în incinta academiei în prezența cadrelor militare, a personalităților locale, a celor naționale și a invitaților. Cei doi oficiali ai statului au acordat distincții șefilor de promoție și au ținut discursuri prin intermediul cărora i-au felicitat pe absolovenți. Dacă Mirecea Dușa a vorbit despre academia sibiană și eforturile depuse de MApN pentru ca studenții să se pregătească în condiții optime, Victor Ponta a făcut referire la misiunea militarilor și la datoria lor față de România.

Se întrerupe apa în orașele Cisnădie și Avrig

SC „Apă Canal” SA Sibiu anunţă că joi, 24 iulie 2014, se vor efectua lucrări de modernizare a rețelelor de apă în orașele Cisnădie și Avrig ce vor necesita întreruperea furnizării apei potabile. În Cisnădie, lucrările vor avea loc între orele 07,00 – 15,00, când se va sista apa consumatorilor de pe străzile Unirii, Cetății, 1 decembrie 1918, precum și la Fabrica ”Mătasea Română” SA. 

UPDATE: Un bărbat a fost rănit după ce a căzut cu parapanta în munții Făgăraș

Un bărbat de 47 de ani din Sibiu a fost rănit după ce a căzut cu parapanta în munții Făgăraș, în zona Bâlea Cascadă. Salvamontiștii au intervenit pentru a-l salva pe bărbat și au solicitat un elicopter SMURD care să îl transporte de pe munte.

Accident grav pe DN1, la Mohu. Un autocar s-a rasturnat

Accident grav pe DN1, la Mohu. Un autocar Atlassib care circula de la Sibiu la București s-a răsturnat dupa ce a făcut explozie la o roată. La bord se aflau 21 de persoane iar majoritatea se îndreptau spre Râmnicu Vâlcea și veneau din Italia și Spania. În urma accidentului trei persoane au fost rănite, un bărbat, o femeie și un copil de 12 ani.

Absolvenții Academiei Militare din Sibiu vor fi ridicați la grad de ofițer

274 de absolvenți ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vor primi primul grad de ofițer marți, 22 iulie, de la ora 10:00. Deși inițial s-a anunțat că ceremonia militară se va desfășura în Piața Mare din Sibiu, reprezentanții Academiei au revenit cu o modificare. Aceasta se va desfășura în incinta Academiei Forțelor Terestre.

Ioana Vonica este în arest la domiciliu

Ioana Vonica s-a întors acasă după ce magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să admită decizia Tribunalului București de a înlocui măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Ioana Vonica nu are voie să părăsească domiciliul și va fi vizitată frecvent de polițiștii de la Investigații Criminale Sibiu.

Doi turiști au cazut de la balconul cabanei Negoiu

Doi bărbați au căzut sâmbătă seara de la balconul cabanei Negoiu din Munții Făgăraș. Aceștia sunt din județul Mureș și au 43 și, respectiv 45 de ani. Ei s-au prăbușit peste balustrada balconului și au căzut de la aproximativ 5 metri înălțime. Salvamontiștii au intervenit să îi salveze și au chemat un elicopter SMURD ca să îl coboare pe unul dintre bărbați de pe munte, acesta fiind grav rănit.

Odeta Veştemean

MOTTO: „Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic”. Deci, daca vrem sa ne fie mai bine, sa ne mobilizam, sa nu fim indiferenti, ci responsabili!