5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Putem lua povara de pe umerii unui copil

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

„Vreau sa trăiesc! Și… Și mai mult, îmi doresc să trăiască mama mea, să fim fericiți. Doar pe ea o am. Doar cu ea am crescut. Din inima mea, vreau sa o ajut pe mama!” Este strigătul de ajutor a lui Mihai Daniel Rață, un copil de numai 13 ani care se zbate pentru a ieși învăngător, alături de mama sa, din una dintre cele mai grale provocări din viața lor. Povestea tristă a celor doi a început acum cinci ani, când băiatul s-a îmbolnăvit de porfirie acută intermitentă, o boală rară, a mușchilor, cu o rată de mortalitate foarte ridicată. Din cauza supărării îndelungate și a stresului Elena, mama baiatului nu a mai făcut față și s-a îmbolnăvit de cancer la sân.

Mihai nu mai are tată și se vede nevoit să ceară ajutor atât pentru el, cât și pentru singura ființă dragă pe care o mai are alături… mama. Cei doi au nevoie de  20.000 de euro pentru tratamente, iar venitul familiei lor este sub 500 de lei. Mama sa a fost operată de urgență la București, însă acum are nevoie de tratament pentru a lupta să se facă bine. Copilul îi este alături: „Sunt bolnav de mulți ani. Boala mea este rară, este o boală a mușchilor, nu am voie să mă joc, să fac efort, să mă lovesc. Nu pot să spun că am avut copilărie, nu știu, este greu. Cel mai greu este acum, cu mama bolnavă. Eu doar pe ea o am. Am și bunicii de la Godinești, unchii și verișorii, dar mama este mama. Avem multe greutăți, pentru că nu avem bani. Mama are o indemnizație și eu una, cam 300 lei pe lună. Ne ajută rudele. Uneori îmi doresc să fiu mare, să am un loc de muncă, să nu mai fiu bolnav ca să am grijă de mama. Poate mă va ajuta Dumnezeu să scap de boală. Din ce mi-a spus mama, am nevoie de foarte mulți bani ca să mă vindec. Noi nu avem bani”, a povestit copilul de doar 13 ani. Însă noi putem fi alături de ei! 

 

DONAȚII:

RO83INGB 0000 9999 0339 5872/ROL (Mihai Daniel Rață, cu imputernicire Elena Rață, mama băiatului)

RO34RNCB0227057672330001/ROL (Asociația Animos Hermannstadt, deschis la BCR Sibiu, str Emil Cioran)

 

Toți pentru câte unul, Dumnezeu pentru TOȚI!

Tele-DON (ROMTELECOM):

0900900140- 2 Euro/apel

0900900142- 5 Euro/apel

0900900144- 10 Euro/apel

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect